Det här ska jag prova till Julbordet! :)

Vegetarisk senapssill
Ingredienser
1 msk senap
2 tsk socker
½ msk vinäger
3 msk olja
1 dl sojagrädde
1 röd lök
1 ättiksgurka eller saltgurka
aubergine (eller squash)





Tillagning
En senapssill där sillen är utbytt mot aubergine. Passar bra till julbordet.

Skär aubergine i filéer. Koka filéerna i kraftigt saltat vatten tills de blir mjuka och sladdriga. Blanda senap, socker och vinäger. Tillsätt därefter olja i en fin stråle under omrörning. Blanda i sojagrädden och häll såsen över auberginen. Garnera slutligen med gurka och rödlök.
-------------------------------------------------------------------------
Hasselnötsbiffar

Ingredienser
2 dl lök
2 dl rotselleri
1 dl zucchini
2 dl malda hasselnötter
2 ägg
1 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt


Tillagning
Finhacka lök och riv rotsellerin grovt, fräs i olivolja. Blanda i de övriga ingredienserna
och forma smeten till biffar. Stek i olivolja några minuter per sida.
...........................................................................................
Juliga Quorn färsbiffar med rödbetsslaw

Ingredienser
FÄRSBIFFAR:
1 pkt Quorn Färs
3 msk ströbröd av bröd med lågt GI eller havregryn
3 msk vatten
3 ägg
2 tsk soja
1 krm kryddpeppar
1/2 krm mald nejlika
salt och peppar

RÖDBETSSLAW:
1 rödbeta
2 dl vitkål
1 gul lök
1/2 tsk kummin
1 dl turkisk yoghurt
2 dl fettfri majonnäs
1 msk senap
salt och peppar

Fakta
Portioner: 4 portioner (8 små biffar)
Tillagningstid: 30 minuter




Tillagning
FÄRSBIFFAR:
1. Blanda ihop vatten, ströbröd och ägg och låt svälla några minuter
2. Blanda ströbrödsblandningen me resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
3. Forma färsen till små biffar och stek försiktigt i stekpanna eller i ugn på 225 grader i 20
minuter.

RÖDBETSSLAW:
1. Skala rödbetan och löken.
2. Strimla eller riv grönsakerna fint
3. Blanda ihop grönsakerna med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
......................................................................................................................
Senapsgriljerad Quorn Filé

Ingredienser
1 pkt Quorn Filé
1 ägg
4 msk stark grovkornig senap
3 msk ströbröd av bröd med lågt GI

Fakta
Portioner: 4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter



Tillagning
1. Placera Quorn filéerna på en smord plåt eller galler
2. Blanda ihop ägg senap och ströbröd
3. Pensla blandningen jämnt över filéerna
4. Grilla i ugn på 225 grader i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg
.......................................................................................................................

Groddade vegbullar, 4 port

3 dl groddade bönor (valfri sort)

3 dl kokt matvete (enligt anvis. på förpackningen tillsammans med buljong)

2-3 soltorkade tomater

1 msk soja

2 klyftor vitlök

2-3 msk hackad röd lök

1 tsk spiskummin

1 tsk koriander

salt och peppar

rapsolja

1. Mixa ihop alla ingredienser till en smet. Smaka av med salt och peppar.

2. Forma små bollar av smeten.

3. Stek i rikligt med rapsolja tills de är gyllene runt om.

 


RSS 2.0