julskorpor

Ingredienser

ca25-30 st

  • ca 5 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl strösocker
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk malen nejlika
  • 75 g margarin
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 tsk egen gjort äppelmos
  • 1 1/2 normal stora äpplen

  • Gör såhär:  
  • 225 grader. Blanda torra ingredienserna i en skål. Lägg i rumsvarmt margarin och kör till en smulig massa. Tillsätt ägget, äppelmoset och mjölken. Knåda till en deg. tillsätt mer mjöl om du behöver.
  • Dela i två eller tre delar beroende på hur stora du vill ha. Rulla ut dem till längder och lägg upp dem på en plåt  in i ugnen i ca 15 minuter. Ta sedan ut och sedan ut och skär i sneda bitar. sätt in i ugnen på 50-75 grader över natten. 

Julgott




Gör efter behov/ ork :)

Ingredienser:
mandelmassa
nougat 
vit choklad
strössel

Gör såhär:
låt nougaten rumstempereras något.
Värm den vita chokladen över kokande varmt vatten.
Rulla nougaten till bollar eller skär i fyrkanter vilket utseende man föredrar. klä den sen med mandelmassa runt om. Doppa de sedan i den bita chokladen och häll strössel på.


Kalas eller julgott.



Snickerkaka 
INGREDIENSER
 portioner/st.
350 gram jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl socker
10 dl cornflakes
1 dl kokosflingor
200 gram Marabou choklad
1 tsk vaniljsocker
25-50 g vit choklad 

(tycker man inte om kokos så hacka lite hasselnötter och ta istället, det ska jag göra nästa gång)

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Tillagningstid: 30 min.
Etiketter: Supergod snickerskaka

Slumpa recept »
 
GÖR SÅ HÄR
1. Börja med att värma socker och sirap i en kastrull. Viktigt att det inte kokar!
2. Rör sedan ner 1 tsk vaniljsocker, en hel burk jordnötssmör, 1 dl kokos och rör om. Får ej kokas!
3. Ha i cornflakesen (en aning krossade) och rör om ordentligt
4. Ta en form och platta ut smeten med en sked och ställ den sedan i kylskåpet ca 1 halvtimme.
5. Smält chokladen över vattenbad och bred över smeten. Ställ in i kylskåpet igen och låt den den stå där ca 1 timme.
6.smält den vita chokladen och häll lite ovanpå för att få den lite exklusivare ;)
7.Skär sedan i bitar när det stelnat.

(lånat av: Skapat 2013-08-20 av fluffy94)

Länka: 

Kokaihop-länk: 


Farligt GOD Twix-kaka

 




                                                                                                                                                                               
Botten:
6.5 dl vetemjöl
1 dl socker
225 g smör
2 tsk vaniljsocker

Kolasåsen.
350 g smör
4 dl socker
6 dl grädde
4 msk ljus sirap

Garnering:
200 g mjölkchoklad
jordnötssmör 3/4 burk

Blanda alla ingredienser till bottenkakan och platta ut smuldegen i en liten långpanna ca 25x30 cm, med bakplåtspapper i botten. 
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20 min. 

Blanda ingredienserna till kolasmeten i en kastrull. Låt koka på svag värme i ca 2 timmar, tills det går att göra kulprovet eller den är 120 grader.  va försiktig med värmen så det inte bränns.

Häll kolan över kakan. Smält chokladen. Bred ett lagom i ditt tycke lager med jordnötssmör. 

Bred sen chokladen över kolasmeten när den har stelnat något. Skär upp kakan i långsmala bitar när kolan har stelnat. Men innan chokladen stelnat för hårt annars spricker den.
Det kan bli ca 45 bitar av denna sats

" Receptet hittade jag på Facebook sidan Kakburken." 

RSS 2.0