Snabba Saffrans bullar


200 g smör
5 dl filmjölk
2-3 dl strösocker
10 dl vetemjöl
5 dl dinkelmjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bikarbonat

Smält smöret. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bikarbonat. Vispa ihop fil och socker och blanda sen ner det smälta smöret. Bland ihop med de torra ingredienserna till en smet och fyll i bullformar till hälften. Strö över pärlsocker och grädda i
225 grader i ca 10-12 min.


Frukost frallor eller goda kvälls bullar.

5 dl Dinkelmjöl
2 msk bakpulver
75 g smör
2 dl mjölk (laktosfri)
1 msk ljus sirap
(lite salt)

Blanda alla torra ingredienser och sedan smöret (smält ej) ta sedan mjölken sist och behövs det mer mjöl ta efter hand, får inte bli för torra.

225 på ugnen
ca 10 minuter (tills de fått lite färg)


RSS 2.0