Mer Recept ! Kladdkaks Tårta!


8-10 personer Ugnen 175 Grader Tid ca:30-35 min
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör
Kola/choklad täcket:
75 g smält smör
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 msk kakao
1 1/2 dl grädde
200 g chokladkaka (mörk eller ljus)
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör
Kola/choklad täcket:
75 g smält smör
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 msk kakao
1 1/2 dl grädde
200 g chokladkaka (mörk eller ljus)
Gör så här
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret (micro går fort)
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Balnda sen ihop alla ingredienser och häll över det i en smord form.
(har du en med avtagbar kant är det ett plus)
Garneringstäcket av chocklad:
Smält smöret ochsen i med resterande ingredienser, blanda.
Låt sjuda några minuter.
Bryt chokladen i bitar och lägg i grytan.
Rör till en tjock smet.
Häll sen smeten över den avsvalnade kakan.
Låt kakan stå i kyl några timmar.
Granera med grädde och frukt/bär!
Kommentarer
Trackback